Η προπονητική μας φιλοσοφία

Αθλητικός Σύλλογος Αντισφαίρισης Θουκυδίδης

Αγαπητοί γονείς,

Καλωσορίσατε στον Σύλλογο Αντισφαίρισης Θουκυδίδης. Θα θέλαμε με αυτήν την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί σας την προπονητική μας φιλοσοφία.

Το τένις μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό, διασκεδαστικό παιχνίδι και μια εξαιρετική ευκαιρία για τα παιδιά να μάθουν νέες δεξιότητες και να κάνουν νέους φίλους. Το πρόγραμμά μας εκτελείται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο που αντανακλά τη φιλοσοφία μας. Καθώς διαβάζετε αυτή τη σελίδα θα βεβαιωθείτε ότι η φιλοσοφία μας ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

ΗΘΟΣ

Τα παιδιά συμμετέχουν στο τένις σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον. Πιστεύουμε ότι η διασκέδαση είναι το βασικό και θεμελιώδες στοιχείο για τις μεθόδους διδασκαλίας στην Ακαδημία μας. Προσπαθούμε να εμπνέουμε, να ενθαρρύνουμε και να αναπτύσσουμε τις δεξιότητες των παιδιών σας σε κάθε άσκηση που κάνουμε. Έχουμε θεσπίσει διαδικασίες για να διασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά αντιμετωπίζονται δίκαια και ισότιμα, με όλους τους προπονητές να έχουν πλήρη επίγνωση των ευθυνών τους.

ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

·         Να διασφαλίσουν την ασφάλεια των παιδιών

·         Να παρακινήσουν τα παιδιά να δώσουν το 100% της προσπάθειά τους

·         Να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά δείχνουν πλήρη σεβασμό στους συνομηλίκους και τους προπονητές τους

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

  • Πιστεύουμε ότι τα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αγάπη για το παιχνίδι μέσω θετικών σχολίων από προπονητές, γονείς και φροντιστές. Τα επίπεδα δεξιοτήτων αναπτύσσονται με διαφορετικούς ρυθμούς για κάθε παιδί, αλλά η προσπάθεια και η διασκέδαση μπορούν πάντα να επιτευχθούν, επομένως μας αρέσει να παρέχουμε συνεχώς θετικά σχόλια στο παιδί για την προσπάθειά του/της.
  • Επειδή η διάρκεια της προσοχής είναι συχνά μειωμένη με τα μικρότερα παιδιά, προσπαθούμε να τα διατηρήσουμε ενεργά κάνοντας ένα καλά δομημένο και οργανωμένο μάθημα.
  • Ο ανταγωνισμός είναι ένα σημαντικό στοιχείο κάθε αθλήματος και καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν γίνονται φυσικά πιο ανταγωνιστικά. Δεν μαθαίνουμε στα παιδιά ότι ο στόχος είναι μόνο να κερδίσουν ένα παιχνίδι, νιώθουμε ότι ο ρόλος μας (και του γονέα) είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναπτύξουν την ικανότητα να αντιμετωπίζουν τον ανταγωνισμό με υγιή τρόπο. Η προσπάθεια και η στάση είναι το επίκεντρό μας.
  • Εργαζόμαστε στη διδασκαλία βασικών αρχών και δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, αλλά όταν το παιδί παίζει έναν αγώνα πιστεύουμε ότι είναι η ώρα του να χρησιμοποιήσει ό,τι έχει μάθει στην πράξη και θα δώσουμε οδηγίες μόνο εάν πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει την απόδοσή του. Στοχεύουμε να απολαύσουν τον αγώνα και να νιώσουν σιγουριά για τον εαυτό τους.
  • Κατανοούμε ότι η μακροπρόθεσμη πρόοδος είναι πιο σημαντική από τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα και ότι στο σωστό περιβάλλον όλα τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να προοδεύσουν.
  • Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε ανεξάρτητους και αποφασιστικούς νεαρούς τενίστες που αγωνίζονται για την εξέλιξη και βλέπουν ότι η βελτίωση είναι διασκεδαστική.

ΣΤΟΧΟΙ

·         Να αφήσουμε τα παιδιά να αναπτύξουν μια φυσική αγάπη για το παιχνίδι, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας.

·         Να διδάξουμε τη σημασία της ομαδικής εργασίας και του αθλητισμού

·         Να επιβραβεύουμε με βάση την προσπάθεια σε αντίθεση μόνο με τα αποτελέσματα.

·         Να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον

Ελπίζουμε ότι αυτή η σελίδα υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη του παιδιού σας και αναμένουμε από όλους τους συμμετέχοντες να συμμορφωθούν με τη φιλοσοφία μας.

Αθλητικός Σύλλογος Αντισφαίρισης Θουκυδίδης

email: asathalimos@gmail.com

τηλ: 6944698697, 6944242620

el