Σύστημα Προπονήσεων για Παιδιά

kids tennis image

Στον ΑΣΑΘ χρησιμοποιούμε το σύστημα TLA Mini Tennis στο πρόγραμμα των παιδιών μας για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους στο μέγιστο και προχωρούν σε κάθε επίπεδο με τον δικό τους ρυθμό.
Το σύστημα TLA Mini Tennis χωρίζεται σε 4 μέρη. Blue Stage, Mini Red, Mini Orange και Mini Green.

color kids

Αυτό είναι ένα διάσημο πρόγραμμα τένις και έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί σε όλο τον κόσμο.
Το παιδί σας θα επωφεληθεί από ένα επαγγελματικό, δομημένο και διασκεδαστικό πρόγραμμα.
Τα μπαλάκια είναι ειδικά σχεδιασμένα με λιγότερη συμπίεση από μια κανονική μπάλα τένις με την οποία παίζουν οι προχωρημένοι παίκτες. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι η μπάλα αναπηδά στο σωστό ύψος ώστε τα παιδιά να κινούν τη ρακέτα στο ύψος της μέσης τους και να κάνουν σωστή επαφή με την μπάλα.
Οι μπάλες μειώνονται σε μέγεθος από Κόκκινο σε Πορτοκαλί και Πράσινο.

Προπόνηση
balls

Το μέγεθος του γηπέδου τένις μειώνεται, για να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά μπορούν να τρέξουν γύρω από το γήπεδο και να επανέλθουν στην θέση τους έγκαιρα. Επίσης, αυτό δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να έχουν πιο σταθερά rallies και με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας που θα ανεβάσουν την εμπιστοσύνη στα χτυπήματα τους, την αυτοπεποίθηση και το πάθος για το παιχνίδι.
Ο τελευταίος σημαντικός παράγοντας είναι το μέγεθος της ρακέτας για παιδιά που κυμαίνονται από 19 ίντσες – 27 ίντσες . 

rackets

Καθώς το παιδί σας αναπτύσσεται, η ρακέτα που χρησιμοποιεί θα αυξάνει σε μέγεθος.
Αυτές οι ρακέτες είναι σχεδιασμένες σύμφωνα με το ύψος και τις ικανότητες κάθε παιδιού, είναι επίσης πιο ελαφριές από τη ρακέτα ενός ενήλικα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να κινούν την ρακέτα πιο εύκολα διατηρώντας την ταχύτητα του κεφαλιού της, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναπτύξουν πιο ανεβασμένες δεξιότητες, όπως topspin, slice και μια ποικιλία άλλων πιο σύνθετων χτυπημάτων.

Το TLA Mini Tennis θα δώσει στο παιδί σας την ευκαιρία να παίξει ένα όμορφο παιχνίδι, να ανέβει επίπεδα και με σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και δέσμευση να εξελιχθεί σε ανταγωνιστικό επίπεδο, με στόχο να μπορεί να παίζει αγώνες ενάντια στους συνομηλίκους τους.

el